Bohemian marching band Sokolov

BMB je dobrá parta nadšených muzikantů, kteří chtějí bavit lidi kolem sebe neotřelým zážitkem.

Jejich kontrast vás určitě zaujme – velmi známé skladby filmové, populární i jazzové hudby hrají na nástroje, které byste očekávali v klasické dechovce a o to je to zábavnější! Jejich podání vás mile překvapí – umí rozproudit krev v žilách a vytvořit skvělou atmosféru, protože je to velmi baví!

BMB založil v roce 2015 Robert Kučera, kterého již omrzelo hraní standardních pochodů a chtěl zpestřit daný repertoár, a to založením vlastní kapely.

Oslovil své kamarády muzikanty ze sokolovského (již neaktivní) a kynšperského orchestru k nacvičení několika skladeb. A protože to všechny moc bavilo, kapela začala zkoušet pravidelně a začali přicházet noví muzikanti. Nyní má kapela cca 25 členů a uvítali by další spoluhráče. Kapela BMB má široký repertoár hraje, jak se dříve říkávalo - skladby od Bacha po Vlacha. Muzikanti se chtějí u hraní bavit a hrát oblíbené hity pro všechny generace lidí. Hráli snad již na všech příležitostech jako je svatba, ples, festival, pohřeb a jiné. BMB je amatérské seskupení nadšenců, kteří si vše hradí sami. Občas sice nějakou korunu za hraní vydělají, ale všechny peníze padnou na provoz kapely - na noty, oblečení, pohonné hmoty apod. Takto velké amatérské orchestry se obvykle neobejdou bez podpory svého města. BMB zatím žádnou finanční pomoc nemá.

Více informací o BMB na http://www.bmband.cz/